Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ποιοι Είμαστε

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

«Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» – ΓΕΧΑ

Τμήμα Σερρών

Η  Πανελλήνια Ένωση Γονέων η «Χριστιανική Αγωγή» είναι πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό Σωματείο, με τμήματα σε πάνω από 60 πόλεις της Ελλάδας. Σκοπός της είναι η τόνωση του Θρησκευτικού φρονήματος του Ελληνικού λαού και η ενίσχυση του θεσμού της Οικογένειας, όπως αυτός διαμορφώθηκε κάτω από την επίδραση της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας.

Στην πόλη των  Σερρών το τοπικό τμήμα ξεκίνησε τη δράση του το 1948 και από τότε μέχρι σήμερα η ΓΕΧΑ Σερρών, υπό την αμέριστη ευλογία της Εκκλησίας μας και με την συμπαράσταση των μελών της, εργάζεται αθόρυβα και επιτελεί έργα, που είναι καρποί των ιεραποστολικών και εθνικών στόχων της.

Όπως και τα άλλα τμήματά της ΓΕΧΑ ανά την Ελλάδα, αγωνίζεται σταθερά για την επιτέλεση του γενικού καταστατικού σκοπού της, που είναι η συνένωση των Ελλήνων χριστιανών-οικογενειαρχών σε κοινή προσπάθεια για τη μετάδοση στην οικογένεια και στην κοινωνία των αληθειών της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας.    

Στα πλαίσια των ανωτέρω καταστατικών σκοπών, η Ενωσή μας διαθέτει:

     Α. Αίθουσα διαλέξεων και Εντευκτήριο στην πόλη των Σερρών, όπου, στα πλαίσια της προσφοράς της για τη θρησκευτική αγωγή του Σερραικού λαού, η ένωσή μας οργανώνει για το ευρύ κοινό ομιλίες θρησκευτικού και κοινωνικού περιεχομένου και συναντήσεις οικοδομητικές  για γονείς και παιδιά.

     Β. Την Κατασκήνωση «Μεταμόρφωση», στο 7ο χλμ της οδού Σερρών – Χρυσοπηγής, στην όποία κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται παιδιά από την πόλη μας και τις γύρω περιοχές, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τη ζωή της Εκκλησίας μας και να χαρούν λίγες ανέμελες μέρες στην όμορφη φύση.

Επικοινωνία

23210-25847
info@gexaserrwn.gr

Τοποθεσία

Κύπρου 5
Σέρρες, 62121

Σύνδεσμοι

Youtube